Pic

ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Θεραπείες Μασάζ
Ένα καλό μασάζ είναι συχνά, το μόνο που μπορεί να μας ξεκουράσει, μετά από μία δύσκολη μέρα. Η σύγχρονή καθιστική ζωή, κάνουν το σώμα να «πιάνεται» και οι ρυθμοί της καθημερινότητας το γεμίζουν με ένταση.Το μασάζ είναι μια θεραπευτική προσέγγιση, η οποία συμπεριλαμβάνει τον επιδέξιο χειρισμό των μαλακών ιστών του σώματος (μύες, δέρμα, συνδετικούς ιστούς κλπ.) με συνδυασμούς ελεγχόμενης μάλαξης, πιέσεων και διατάσεων που εξαλείφουν τον πόνο, ανακουφίζοντας από την ένταση, εξισορροπώντας ολόκληρο το σώμα. Βασίζεται στις αρχές της ανατομίας, φυσιολογίας και παθολογίας.

Παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο Μασάζ
Βασισμένο στην αρχαία ταϊλανδέζικη μάλαξη και στην ινδική φιλοσοφία της Γιόγκα. Χαλαρώνει, ευθυγραμμίζει και ανακουφίζει το σώμα. Επαναφέρει την ενεργειακή ροή του σώματος και των εσωτερικών οργάνων, μέσω πιέσεων στους μεσημβρινούς και διατάσεων, διευκολύνοντας την αποκατάσταση της ισορροπίας και της υγείας. Το μασάζ αυτό γίνεται με άνετα βαμβακερά ρούχα. Διάρκεια 1 ½ ή 2 ώρες.

 

Αγιουρβεδικό Μασάζ
Το Αγιουρβεδικό μασάζ είναι τεχνική μασάζ της Ινδίας και παρακλάδι της ολιστικής ιατρικής Αγιουρβέδα.  Η Αγιουρβέδα πιστεύει ότι, το μυστικό της υγείας είναι να ξέρει κανείς ότι το κάθε σώμα έχει διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με τον σωματότυπο και τις ανισορροπίες του. Συμπεριλαμβάνει τη χρήση ελαίων, για κάθε ανάγκη και σωματότυπο. Η επάλειψη λαδιού χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και βοηθά να εισχωρήσει η πρακτικός ανάμεσα και μέσα στους μυϊκούς ιστούς, για αποτελεσματικότερη απελευθέρωση της έντασης. Επικεντρώνεται στα προβληματικά σημεία χωρίς να παραλείπει το υπόλοιπο σώμα και το κεφάλι. Διάρκεια 1 ώρα.

Thai Massage 1 ½ -2 hr.
Ayurvedic Massage 1 hr.

 

Ρέικι
Όλα τα έμβια όντα λειτουργούν και αναπτύσσονται με τη βιοενέργεια που αποθηκεύεται και κινείται μέσα στον οργανισμό τους. Ο άνθρωπος παίρνει ενέργεια από τον ήλιο, την αναπνοή, το φαγητό και τον ύπνο. Μπορεί όμως να απορροφήσει μια μεγάλη ποσότητα από το Ρέϊκι, το διαλογισμό και άλλες ενεργειακές τεχνικές.
Το Ρείκι είναι Ιαπωνική ενεργειακή θεραπεία όπου διοχετεύεται ενέργεια, μέσω των χεριών του θεραπευτή, στις περιοχές των κέντρων ενέργειας (chakras). Η λέξη αποτελείται από το «Ρέι» που σημαίνει Πνεύμα, Σύμπαν και το «Κι», Ενέργεια.

 


Όταν έχουμε χαμηλά επίπεδα ενέργειας, νιώθουμε αδύναμοι και ευάλωτοι. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα ανισορροπίας του συστήματος μας και αρρωσταίνουμε. Αντιθέτως, όταν η ενέργεια μας είναι αυξημένη νιώθουμε γεμάτοι δύναμη, ευεξία και ζωτικότητα και ένα αίσθημα θετικότητας και ελαφρότητας μας κατακλύζει. Γινόμαστε ο εαυτός μας και βιώνουμε την καθημερινότητα με συνειδητότητα και φωτεινότητα! Η συνεδρία του Ρέϊκι είναι ιδιαίτερα ανακουφιστική, ευχάριστη και χαλαρωτική. Η πρακτικός του Ρέϊκι θα ακουμπήσει απαλά τα χέρια της, σε θέσεις στο σώμα, όπου χρειάζεται ενέργεια. Η θεραπεία εφαρμόζεται πάνω από τα ρούχα, κατά προτίμηση φυτικών ινών και όλα τα μεταλλικά αντικείμενα αφαιρούνται.

 

Reiki Session 40min - 1 ½ hr.

 

Τεχνική Bowen

Η τεχνική Bowen είναι μια ολιστική μέθοδος αυτοθεραπείας ολόκληρου του σώματος. Δημιουργεί δονητικά μοτίβα (όπως στο κούρδισμα εγχόρδων οργάνων της μουσικής), που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Δίνει μέσω του νευρικού συστήματος, την ιδανική συχνότητα της αρμονίας, της ισορροπίας, της υγείας.


Στη συνεχεία, ο εσωτερικός γιατρός αναλαμβάνει να προσαρμόσει το σώμα, στα μοτίβα που του δόθηκαν. Δουλεύει μέσω ήπιων χειρισμών στους μαλακούς ιστούς (μύες, τένοντες, σύνδεσμοι, περιτονία) και παύσεων μετάδοσης, ενεργοποιώντας τον αυτοθεραπευτικό μηχανισμό του οργανισμού. Η αποτελεσματικότητα αυτής της διαδικασίας δεν περιορίζεται στα σωματικά συμπτώματα αλλά επεκτείνεται στο νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο του ανθρώπου. Ο άνθρωπος είναι ένα σύνθετο σύστημα, που για την ομαλή λειτουργία του βασίζεται…. στην ισορροπία όλων αυτών των επιπέδων. Εφαρμόζεται με ασφάλεια σε κάθε άτομο οποιασδήποτε ηλικίας.

 

Bowtech Session 30min - 1 hr.

 

 

Έτοιμος να Αυτοθεραπευθείς ?

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Newsletter

Body Mind Spirit Updates & New Timetables Weekly